Checkout
Total: 0

Login

Shopping Cart / 0 products

Your cart is empty

Not sure where to start?
See our new products
TOTAL 0,-

Et nytt år ønskes velkommen <3

2015 er rett rundt hjørnet. 2014 er snart forbi. Det har vært et spesielt år, fylt av glede og bunnløs sorg.  

 

40 års festen min var en fest med glitter og glam. Dette var også en stor dag fordi jeg plutselig følte meg modig nok nok til å tørre å ta fatt i de store utfordringer som designer. Med fullt pågangsmot og en masse selvtillit, ser jeg frem til et nytt år med spennende utfordringer. 

Abanti er blitt større. Abanti har åpnet en design butikk i Karasjok og fått en kollega. Turid Turunen er en dame med stålkontroll, som kan det administrative og skjønner seg på butikk. Hun er ABantis markedsansvarlig. Er evig takknemlig for at hun, med sin erfaring som Kitchn dagigleder i 4 år, valgte å si ja til jobben på Abanti. Sammen skal vi skape våre egne arbeidsplasser. Sammen vil vi jobbe for å komme nærmere målet om suksess.

Samarbeid

For dere som har vært på Abanti, vet at den lille koselige butikken, inneholder mer enn bare Abanti design. Bøker, musikk, smykker, interiør, vesker og kunst, laget av samiske utøvere er noe av det du finner i hyllene. Det kuule med 2015 er at butikken får inn Karasjok designeren Kajsa Kvernmo. Hun og Kate Brook driver klesmerket APOM i Autsralia. At vi nu får APOM er både spennende og viktig. Viktig fordi Kajsa betyr mye for oss i Sápmi. Viktig fordi hun som designer kan tilby klær til sambygdinger.

Slike samarbeid er noe Abanti konseptet går ut på. Jeg har gjort mange samarbeidsprosjekter og kjøpt inn tjenester fra flere kunstnere. Dette vil jeg fortsette med, og har mange spennende navn på lista. For å nevne noen, så jobber jeg med kostyme for Synnøve Persen, planlegger noe spennende sammens med Erlend Elias og kunstner Amund J. Anti og fotograd Tor Sæter er noen av de som vil prege Abanti design.

 

Det er slike samarbeidsprosjekter som skal realisere drømmen om et samisk designhus. Butikken er starten på dette. Målet er et desginhus, med arbeidsplasser, galleri, butikk og kafé. Det skal gi mulighet for lokalproduksjon og være et samlingssted og opplevelsesenter for både de i Karasjok, og for de som besøker den vakre bygda vår. At jeg allerede har en skole på Grensen, gjør planene litt mer realistiske og litt mer tryggere.

 

Fra lykke til bunnløs sorg

Abanti er i bunn og grunn business. Likevel er Abanti også noe veldig personlig. Abanti er en livsstil, uten faste arbeids tider. Abanti er livet mitt.
Det har vært et spennende år. Jeg har deltatt på Sami Fashionweek, Umeå Fashion week og vært med på å arrangere catwalk i Karasjok. Å designe klær til deg er en lidenskap jeg har hatt, helt siden jeg utdannet meg som designer på Kunsthøgskolen i Oslo. Abanti er livet mitt, både på godt og vondt.

Jeg har knyttet til meg masse viktige kontakter. Noen av de anses i dag som brødre og søstre. De deler jeg mine drømmer med. De klamrer jeg meg til, når alt blir mørkt.

For mørkt har det vært..Vi hadde nettopp kommet hjem fra en vanvittig koselig Riddu Riddu festival. Vi hadde solgt smykker og klær, utvekslet erfaringer og kost oss på konserter. Vi hadde stiftet et selskap, og var i full gang med å jobbe med det nye merket Sami Couture. Vi skulle ta verden med storm. Dette samarbeidet mellom meg, Erlend Elias, Inger Elin, Gina, Ina og Siv falt i grus rett etter Riddu Riddu festivalen. Siv Utsi, vår umistelige venn, kollega og en designer som pyntet oss opp med de vakreste smykkene..var plutselig ikke mer. Kun minner om et varmt hjerte, en god venn og en god samarbeidspartner er igjen. Tankene er ofte hos Sivs sønn, bror, søstre og foreldre.

 

Et år fylt av glede og sorg er over nu.

Min sønn Martin og jeg

 

Jeg går inn i det nye året i mitt nye hjem på Grensen. Her trives jeg. Her inspireres jeg. 

Med et glass champagne tenker jeg på 2014, samtidig som feirer jeg at en ny kolleksjon straks er i havn. Jeg håper også denne kolleksjonen faller i smak. For meg er designet og du utrolig viktig. Det er du som står sentralt. Tilbakemeldinger om form, farge og tekstiler tar jeg alltid med meg, for jeg vil hige etter å designe klær som passer alle. Jeg er utrolig stolt over dere, som aldri kunne tenkt seg å gå i skjørt, nu har tatt dette steget. Jeg er utrolig stolt over at dere som bærer Abanti design, gjerne kommer tilbake . Jeg har fremtidsutsikter jeg nesten ikke tør å tenke på. Når jeg en dag kommer dit, kan jeg takke deg for det.

Takker familie og venner som betyr enormt mye for meg og som bidro til at 2014 ble et godt år. Takker spesielt min tålmodige, snille, hjelpsomme og elskede sønn, Martin.

Den siste takken går til alle dere som gjør at Abanti ikke forble en drøm. Måtte det nye året bli et godt år for oss alle.

 

 

 

Godt nytt år!

 

 

 

 

 

 

Kommentarer