Checkout
Total: 0

Login

Shopping Cart / 0 products

Your cart is empty

Not sure where to start?
See our new products
TOTAL 0,-

Siste Risku-produkter for denne gang

Bukser, skjørt, topper, gensere, luer, skjerf og straks bluser. Etter det er det hopp og stopp, ihvertfall for denne gang.

Aldri hadde jeg trodd at det skulle bli så enormt mange som likte Risku-klærne. Jeg er bare nødt til å takke alle dere som har handlet eller støttet opp om Abanti design. Jeg vil også takke Maret Anne Sara som har stått på med illustrasjons-bestillingene jeg har lagt inn. Takker også modellene Inga Mariel Maurstad og Line B. Varsi og fotograf Marvin Pope for utrolig fine bilder av Risku-kolleksjonen. Den største takken går nok til Sametinget, som øknomisk har støttet prosjektet med å teste ut interessen for samisk design.

 Akkurat det er veldig vemodig, fordi jeg er blitt så innmari glad i søljemotivene. Likevel innser jeg at akkurat den delen av eventyret bør komme til veis ende nu, ihvertfall for denne gang. Historier gjentar seg, har vi mange gang opplevd.. så hvem vet...Kanskje søljene vil dukke opp igjen etter en stund

 

Buksene ble utsolgt på et blunk. Det samme ble toppene. Nu er det kun et par få skjørt igjen. I kveld legger jeg ut luer, skjerf og gensere i fin merinoull. Om en to ukers tid er også silkeblusene klar for salg. Etter det er det over og ut med søljen-motivet. 

Det har vært knalltøfft å jobbe med produksjon. Mange detaljer, veldig mange detaljer må på plass før klærne er vel fremme i Sápmi. Det er materialer som skal bestilles, printes på, sendes til fabrikk, klær som skal tegnes til minste detalj, mål på tegninger må stemme til punkt og prikke. Deretter sys det opp prøver som sendes til godkjenning. Er det endringer, sys et nytt prøveplagg for godkjenning. Etter det kan produksjonen begynne. Jeg som aldri har gjort dette før, har virkelig fått stå på og selv om læringsprosessen har vært hard, har det vært kjempegøy. Etterhvert blir nok dette en rutine, regner jeg med;)

Selv med økonomisk støtte, er det også kjempe tøfft økonomisk. Dette er grunnen til at du til nu har fått kjøpt et og et plagg. Til nu har jeg ventet med å bestille nye klær til jeg har fått solgt såpass mye at jeg kan bestille mer. Med ullklærne gikk det heldigvis mye greiere. Et samarbeid med klesbutikken Silba i Karasjok, har gjort til at jeg kan bestille både luer, skjerf og gensere samtidig. 

Nu klarte jeg selvfølgelig å spore av. Det var riskuene jeg i bunn og grunn skrev om. Ja de får være historie for denne gang, men gled deg til februar/mars. Da kommer det flere strikka klær med nye motiver.

PS: Når risku-strikk legges ut for salg, vil det gå en uke til varene er i Karasjok. Jeg legger de ut allerede nu, for å sjekke interessen. Om nødvendig bestiller jeg mer.