Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Om Abanti samisk design

Den samiske klesdesigneren Anne Berit Anti, som står bak merket Abanti, jobber fra Finnmarksvidda. Du finner Abanti på Grensen 15 km fra sentrum og mot Karigasniemi. Huset er godt skiltet.

Åpningstider er:
mandag - fredag 12-18
De fleste ukene har vi også lørdagsåpent mellom kl 10 og 15. 
Anne Berit har tidligere jobbet som journalist. Etter hennes utdannelse ved Kunsthøgskolen i Oslo var valget lett. Abanti overførte journalist egenskapene til designerrollen og tar opp samiske spørsmål, og bringer samfunnstemaer ut på catwalken. Samiske tradisjoner, historier og dagsaktuelle temaer er hennes største inspirasjonskilder. Likevel er hun opptatt av å presentere det samiske i vestlig moteverden, på en nyskapende måte.
Abantis ektemann Kim Anders fikk eget klesmerke i bursdagsgave. Merket er Kimbanti og er mer laidback i stil enn klassiske Abanti. Sjekk ut nettsiden da:)
Designet blir skapt i Sápmi, men produsert i Litauen og Makedonia.
 
Drømmen om å etablere et eget motehus realiseres ikke over natta. Derfor er Abanti først og fremst kjempe stolt over å kunne tilby samisk design til både hennes samiske søstre og andre. Nettbutikken du nå blar i er et resultat av hennes og Kims arbeid.