Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Blogg

07.07.2017

I kjærlighetens navn

 

 

Jeg har et spesielt forhold til vår kjære kjærlighetsgudinne Sáráhkká. For 15-16 år siden fikk jeg sydd opp en rosa luhkka med Sáráhkká på brystet. Jeg fikk også en Sáráhkká brosje i sølv, av min gode venninne Katri Sarak Somby, som ønsket hell og lykke til meg og som ønsket at jeg med amuletten skulle finne mannen i mitt liv. Denne brosjen har vært veldig viktig for meg og jeg bruker det som beskyttelse og som lykkeamulett. Hver gang jeg tar på meg brosjen, føler jeg min venninnes nærvær og jeg kjenner brosjen gjør meg glad. På Kunsthøgskolen i Oslo da jeg tok min utdannelse innen klesdesign, tegnet jeg en hel del kjoler med Sáráhkká som motiv. Jeg har prøvd meg på forskjellige kjolelaginger med akkurat dette motivet. I en travel hverdag ble Sáráhkka helt glemt. Ideene om Sáráhkka så ut til å være umulig å jobbe med designmessig, om man ville unngå klisjéaktig og turistpreget design.


 

Så hva var det som gjorde at dette motivet plutselig kom på plass i mitt hode igjen? Kim Anders, min kommende ektemann, tok opp designtemaet som nesten var gått i glemmeboken. Han hadde en helt idé og hadde klare visjoner om hvordan ideen kunne realiseres, uten at det hverken ble klisjéaktig og souveniraktig. Sammen jobbet vi frem skisser og jeg må si meg godt fornøyd med de. Jeg føler vi klarte å knekke designkoden på gudinne-temaet vårt. At han foreslo dette, tar jeg som et klart tegn fra kjærlighetsgudinnen Sáráhkká.

 

De samiske gudinnene har vært sentrale i samisk mytologi. De er også godt plassert i våre hjerter. Sáráhkka er den som står meg nærmest. Hun er er en av tre døtre av Máttaráhkka - samenes Moder Jord. Sáráhkká er beskytter av kvinner og barn. Hun beskytter også reinkalvene. Sáráhkká er ildgudinne og daglig ofret man mat og drikke til henne ved bålet, for å få beskyttelse og lykke.

 

I dag er Sáráhkká å finne på både interiør, klær og smykker. Abantis Sáráhkká serie er laget av kjærlighet og respekt til våre sterke gudinner. Jeg bærer mine kjoler og gensere med stolthet og med en visshet om at jeg sammen med min kjære Kim klarte å knekke desingkoden.

 

Abanti har også tatt med søstrene til Sáráhkká på enkelte plagg. Søstrene er Uksáhkka og Juoksáhkka. Uksáhkká beskyttet gammen og de som kom og gikk fra den. Uksáhkka var også en beskytter av barnet ved fødselen og da barnet begynte å gå. Juoksáhkka var guttebarnets beskytter og sørget for at kvinnen fødte en sønn om det var ønskelig.

 

Jeg håper du har fått et lite innblikk av våre gudinner. Det er mulig å finne mer på nettet om de. Jeg håper også du vil bære ditt plagg med stolthet og kjenne Sáráhkkás nærvær. Håper også at hun vil gi deg masse hell og lykke.

 

 

FOTO: TORGRIM HALVARI

 

Når vi først er inne på temaet kjærlighet, så er det faktisk veldig mye kjærlighet i Abanti for tiden. For ett år siden ga jeg et klesmerke til Kim Anders i bursdagsgave. Hans engasjement i mitt arbeid som designer og hans gode ideer førte til at jeg ville ha ham med inn i designverden. Hans første fullverdige kolleksjon ble vist på scenen i Trondheim i forbindelse med feiring av at det var 100 år siden samenes første  landsmøte ble avholdt der. Kimbanti er klesmerket og han har valgt å gå den motsatte vei av klassiske Abanti. Mens Abanti er klassisk, er Kimbanti røff, urban og laidback. Det går mye i jeans og collegegensere, men også han velger en del ull, fordi vårt klima tilsier at ull brukes både på sommeren og vinteren. Kimbanti er inspirert av samisk kultur, duodji og kampen om å tørre å vise seg frem som same og faktisk vise at man er stolt over det.

 

DE TRE SISTE FOTO I BLOGGARTIKKEL: TORGRIM HALVARI

 

Håper dere vil ta del i vår reise sammen. Vi har det mye morsomt i lag. Enten vi sitter ved tegnebrettet hjemme i godsofaen, besøker fabrikker eller reiser på catwalker og inspirasjonsturer. Vi deler sorger og gleder. Vi deler opp og nedturer. Vi deler livet.

 

Love <3

 

 

Les mer...
31.12.2016

Gode og dårlige nyheter

 

Da er enda et år over.  Abanti har brukt dette året til å teste ut nye veier, og vurdere hva som kan og ikke kan gjennomføres. Det er både spennende, morsomt og krevende å være gründer. Noen ganger er det så spennende at man ikke klarer å legge bort jobben. Andre ganger må man ta vanskelige valg. Dette året har vært slik.

Mye spennende har skjedd. Abanti har fått Kimbanti med på laget. Kimbanti er et nytt klesmerke under Abanti og er min kjærlighetsgave til min samboer og snart ektemann Kim Anders. Hans iver, kreativitet og ferdighet levnet ingen tvil. Han var den fødte designer med mange gode ideer. I sommer lanserte Kim sine første t-skjorter, som har solgt godt og som veldig mange i Sápmi fant under juletreet i år.  Vi har vært et godt team både som designere og på hjemmebane.  Sammen har vi reist land og strand for salgsmesser, fabrikkbesøk og for å møte andre kreative sjeler. I 2016 har vi vært i England, Spania, Litauen og Russland. Vi har vært i Oslo, Tromsø, Kåfjord, Evenes og mange andre plasser. Vår reise har så vidt begynt.  2017 blir enda et et spennende år med mange spennende hendelser. På plakaten står bla  Tråante 2017, hvor Kim debuterer som designer på catwalk. Om alt går etter planen reiser vi også til Malaysia for Indigenous Fashionweek. I 2017 skal vi gi hverandre vårt Ja

Abanti er nå inne i en fase, der triste og såre avgjørelser må taes. I 2015 åpnet Abanti butikk nummer to i Kautokeino. Dette skulle være et godt tilbud til Abantis trofaste kunder og nye kunder. Vi startet Abanti i Kautokeino for å teste ut om det ville gå. Med en litt beskjeden økonomi, med en litt dårlig plan, gikk ikke alt som forventet. Med to butikker måtte Abanti produsere mer, for å dekke begge varelagrene. Dermed ble produksjonskostnadene doblet. Med to btuikker hadde Abanti heller ikke råd til å ha åpent hver dag i hverken Karasjok eller Kautokeino. Å ha 3 åpningsdager i uken kan ha medført til at jeg i dag sitter med følelsen av å ikke oppnå det jeg ville i Kautokeino. Jeg satset litt for hardt og litt for fort. Jeg håpet på å kunne overleve med begge butikker, men på årets siste dag, må jeg innse at det ikke går. Små og unge bedrifter som Abanti er utrolig sårbare. Har man ikke et stort nok kundegrunnlag til å dekke utgifter samt tjene til livets opphold, må man innskrenke. Med tungt hjerte har jeg sagt opp butikklokalene i Kautokeino og stenger butikken om par uker.  Om jeg senere finner en god plan for Kautokeino, vil jeg komme tilbake. I mellomtiden vil jeg ha pop-up stores hver gang en ny kolleksjon kommer og stille ved salgsmesser som Kautokeino er fantastisk flinke til å arrangere. Jeg vil savne det å ha butikk hos dere, i min andre hjemkommune. Jeg vil savne å ha ho Wenche Marie som ansatt. Tusen takk for at du prøvde.

 

Abanti har fått alltid hatt et godt fotfeste i Kautokeino og hadde det ikke vært for de doble utgiftene, ville Abanti klart seg. Jeg vil jo fortsatt at Abanti skal være der, så om noen butikker vil ha Abantis produkter i deres hyller, kan vi gjerne ta en prat. Jeg beklager ovenfor mine kunder i Kautokeino, men må bare innse at det ikke går. Et år klarte vi det, men jeg ser mine begrensninger og tør bare ikke satse dobbelt enda et år.

En annen ting som heller ikke gikk slik jeg hadde drømt om, var drømmen om Sami Fashion house på Grensen skole. Som tidligere fortalt, fortalte jeg med kjempe entusisasme at min far har kjøpt en skole, og at Abanti vil ha et eget samisk motehus. Skolen er 1700 m2 og vi satte oss ned og planla både det ene og det andre. Det endte med at vi drømte om hotell, restaurant, Abanti designsenter osv. Å prosjektere dette ville tatt all min tid. Å gjennomføre noe som dette, ville mest sannsynlig tvunget meg til å legge vekk designet, for å bare jobbe med bygningsmasser. At bygget i tillegg hadde enorme fyringskostnader og sprukne vannrør ble rett og slett mer enn jeg taklet. At det av og til var mildere ute enn inne, gjorde avgjørelsen veldig enkel. Jeg ville rett og slett ikke være der mer. Dette året overtok Kim barndomshjemmet. En gård med to hus og veldig mye boltringsplass. Det ekstra huset gjorde saken lettere. I oktober 2016 flyttet vi Abanti inn der. Nu har vi en koselig liten gårdsbutikk like ved veien. Jeg elsker å sitte der med min mac. Jeg elsker å sitte der med min symaskin. Atmosfæren er god. Det er varmt der. Det er vann der. Jeg kan være på jobb hver eneste dag. Derfor vil Abanti i 2017 være åpent så å si hver dag, foruten om de gangene jeg er på et møte eller på en reise. 

Abanti har rett og slett innsett at man ikke kan gape over for mye. Jeg har lagt vekk drømmene om å ha butikker på hvert et gatehjørne og satser heller på å finne gode forhandlere i det vidstrakte land, samt i nabolandene. Abanti har lagt vekk arbeidet om å restaurere enorme bygningsmasser og satser heller på å være et motehus med innhold. Om selve huset ikke er det største, så er det innholdet som er viktigst. Med mindre driftskostnader, vil det være mulig å satse mer på innholdet. I 2015 tvar vi innom Milano for å besøke fabrikker som lager vesker og accessories. Nu begynner dette å ta form. Abanti og Kimbanti starter selv prosessen med prototyper av vesker og etc i februar.  Andre spennende ting er at Kimbantis første fullverdige kolleksjon er straks under produksjon, mens Abanti har to ferdig designede kolleksjoner som sendes til produksjon slik at du har noe nytt til både påske og jul. Og jeg vet at du vil like det nye designet. I hvertfall en av kolleksjonene har dere ventet lenge på. Nu får dere den

Mye spennende er i vente, selv om noen triste avgjørelser må taes.

Vi vil benytte anledningen til å takke forhandlere i Tromsø, Nesseby, Alta og Nordkapp. Måtte vi få et enda godt år med samarbeid. Måtte Abanti også finne hylleplasser på andre steder. Abanti vil nå ut til flere, så ikke nøl med å kontakte oss.

Til sist vil jeg takke deg som handler Abanti. Uten deg hadde det ikke vært noe Abanti

Les mer...
14.03.2016

Abanti flyr i Skandinavia

 

Juuuhuuuu!

 En dag for noen uker sider, ringte telefonen. Det sto London på telefon displayet. Siden vi er vant til å ikke svare på utenlandske nummere, i frykt for svindel, var jeg avventende.

 

 

Men siden jeg har flere samarbeidspartnere i London, så tok jeg sjansen. Det resulterte i at Scan Magazine trykte en to siders reportasje om Abanti. 

 

 

Dermed er Abanti på skandinaviske fly! Sjekk ut side 26 og 27. To siders reportasje om Abanti i Scan Magazine! Bladet finner du på de største flyrutene i Skandinavia og etc.

 

 Les mer her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer...
31.12.2014

Et nytt år ønskes velkommen <3

2015 er rett rundt hjørnet. 2014 er snart forbi. Det har vært et spesielt år, fylt av glede og bunnløs sorg.  

 

40 års festen min var en fest med glitter og glam. Dette var også en stor dag fordi jeg plutselig følte meg modig nok nok til å tørre å ta fatt i de store utfordringer som designer. Med fullt pågangsmot og en masse selvtillit, ser jeg frem til et nytt år med spennende utfordringer. 

Abanti er blitt større. Abanti har åpnet en design butikk i Karasjok og fått en kollega. Turid Turunen er en dame med stålkontroll, som kan det administrative og skjønner seg på butikk. Hun er ABantis markedsansvarlig. Er evig takknemlig for at hun, med sin erfaring som Kitchn dagigleder i 4 år, valgte å si ja til jobben på Abanti. Sammen skal vi skape våre egne arbeidsplasser. Sammen vil vi jobbe for å komme nærmere målet om suksess.

Samarbeid

For dere som har vært på Abanti, vet at den lille koselige butikken, inneholder mer enn bare Abanti design. Bøker, musikk, smykker, interiør, vesker og kunst, laget av samiske utøvere er noe av det du finner i hyllene. Det kuule med 2015 er at butikken får inn Karasjok designeren Kajsa Kvernmo. Hun og Kate Brook driver klesmerket APOM i Autsralia. At vi nu får APOM er både spennende og viktig. Viktig fordi Kajsa betyr mye for oss i Sápmi. Viktig fordi hun som designer kan tilby klær til sambygdinger.

Slike samarbeid er noe Abanti konseptet går ut på. Jeg har gjort mange samarbeidsprosjekter og kjøpt inn tjenester fra flere kunstnere. Dette vil jeg fortsette med, og har mange spennende navn på lista. For å nevne noen, så jobber jeg med kostyme for Synnøve Persen, planlegger noe spennende sammens med Erlend Elias og kunstner Amund J. Anti og fotograd Tor Sæter er noen av de som vil prege Abanti design.

 

Det er slike samarbeidsprosjekter som skal realisere drømmen om et samisk designhus. Butikken er starten på dette. Målet er et desginhus, med arbeidsplasser, galleri, butikk og kafé. Det skal gi mulighet for lokalproduksjon og være et samlingssted og opplevelsesenter for både de i Karasjok, og for de som besøker den vakre bygda vår. At jeg allerede har en skole på Grensen, gjør planene litt mer realistiske og litt mer tryggere.

 

Fra lykke til bunnløs sorg

Abanti er i bunn og grunn business. Likevel er Abanti også noe veldig personlig. Abanti er en livsstil, uten faste arbeids tider. Abanti er livet mitt.
Det har vært et spennende år. Jeg har deltatt på Sami Fashionweek, Umeå Fashion week og vært med på å arrangere catwalk i Karasjok. Å designe klær til deg er en lidenskap jeg har hatt, helt siden jeg utdannet meg som designer på Kunsthøgskolen i Oslo. Abanti er livet mitt, både på godt og vondt.

Jeg har knyttet til meg masse viktige kontakter. Noen av de anses i dag som brødre og søstre. De deler jeg mine drømmer med. De klamrer jeg meg til, når alt blir mørkt.

For mørkt har det vært..Vi hadde nettopp kommet hjem fra en vanvittig koselig Riddu Riddu festival. Vi hadde solgt smykker og klær, utvekslet erfaringer og kost oss på konserter. Vi hadde stiftet et selskap, og var i full gang med å jobbe med det nye merket Sami Couture. Vi skulle ta verden med storm. Dette samarbeidet mellom meg, Erlend Elias, Inger Elin, Gina, Ina og Siv falt i grus rett etter Riddu Riddu festivalen. Siv Utsi, vår umistelige venn, kollega og en designer som pyntet oss opp med de vakreste smykkene..var plutselig ikke mer. Kun minner om et varmt hjerte, en god venn og en god samarbeidspartner er igjen. Tankene er ofte hos Sivs sønn, bror, søstre og foreldre.

 

Et år fylt av glede og sorg er over nu.

Min sønn Martin og jeg

 

Jeg går inn i det nye året i mitt nye hjem på Grensen. Her trives jeg. Her inspireres jeg. 

Med et glass champagne tenker jeg på 2014, samtidig som feirer jeg at en ny kolleksjon straks er i havn. Jeg håper også denne kolleksjonen faller i smak. For meg er designet og du utrolig viktig. Det er du som står sentralt. Tilbakemeldinger om form, farge og tekstiler tar jeg alltid med meg, for jeg vil hige etter å designe klær som passer alle. Jeg er utrolig stolt over dere, som aldri kunne tenkt seg å gå i skjørt, nu har tatt dette steget. Jeg er utrolig stolt over at dere som bærer Abanti design, gjerne kommer tilbake . Jeg har fremtidsutsikter jeg nesten ikke tør å tenke på. Når jeg en dag kommer dit, kan jeg takke deg for det.

Takker familie og venner som betyr enormt mye for meg og som bidro til at 2014 ble et godt år. Takker spesielt min tålmodige, snille, hjelpsomme og elskede sønn, Martin.

Den siste takken går til alle dere som gjør at Abanti ikke forble en drøm. Måtte det nye året bli et godt år for oss alle.

 

 

 

Godt nytt år!

 

 

 

 

 

 

Les mer...
28.04.2014

Velkommen til ny nettside

Akkurat nu publiserer jeg ny nettside. I begynnelsen vil nettsiden ha adressen: abanti.mystore3.no. Etterhvert vil abanti.no adressen være tilbake. Håper dette ikke gir noe hodebry for hverken meg eller deg;) I begynnelsen vil det kun være mulig å betale på forhånd, eller via paypal eller postoppkrav. Det er også mulig å reservere, betale og hente varen hos Abanti. Om en uke eller to vil kredittkortløsning være på plass.

Som du ser har jeg par risku-produkter igjen, men jeg håper jo at de nye produktene med tagge-mønster faller i smak. Også de er illustrert av Maret Anne Sara.

Foto: Tor Ivan Boine, modell: Line B. Varsi

 

Om du ikke finner din str, fortvil ikke. Den 15. mai vil det komme inn flere størrelser. Det er bare å kontakte meg, så legger jeg den av for deg. 

Fra og med neste lørdag (9. mai) vil det også være mulig å bestille fra baby-kolleksjon Ánne ja Piera. Disse vil ha en leveringstid på 2 til 3 uker. Den kjempefine lávvuen har min sønn Martin tegnet da han var ni-ti år gammel. 

 

Jeg vil takke Tor Ivan Boine for å ha lagd denne siden for meg. Jeg er jo ikke teknisk anlagt i det hele tatt. Så om du har samme problem/utfordring som meg, kan jeg anbefale Tor Ivan på det sterkeste.

Les mer...
31.12.2013

2013 var et godt år

 

Det er bare noen timer igjen av 2013. Jeg er godt fornøyd med året og gleder meg til nye utfordringer. Godt nytt år til alle dere

Jeg håper dere også har hatt en fantastisk god og fredfull jul. Det har jeg. Jeg sitter her i nattpysjen og har egentlig nettopp stått opp. Har snudd om på døgnet og nyter hvert øyeblikk. Jeg har juleferie, og tillater meg kun å gjøre de koselige tingene i Abanti, som det å skrive en blogg, levere litt pakker i posten og svare på mail fra mine fantastiske kunder. I dag er også dagen for vareopptelling..Dette som alt annet innen design og business, er helt nytt for meg. Jeg skal nok klare det og, for jeg har forberedt meg i flere dager på hvordan det skal gjøres riktig. 

 

 

Et spesielt år

Året 2013 er det året Abanti vil huske spesielt godt. Det er dette året ting virkelig begynte å skje. Sametinget hadde såpass tro på meg at de ga meg flere hundre tusen i prosjektstøtte for å få muligheten til å teste ut markedet. Er det marked for samisk design? Er det det folk vil ha? Resultatet av prosjektet vil gi et pekepinn på om det er livlaga for et samisk motehus.

Bukser, skjørt, bluser, topper, gensere, luer og skjerf er det jeg har produsert for å finne ut av markedet. Buksene som var først ute, gikk som varmt hvetebrød og ble utsolgt ganske raskt.  Når jeg starter vareopptellinga i kveld, kan jeg allerede da konstatere at prosjektet jeg snart avslutter blir vellykket. Det er grunnlag for et samisk motehus.

Stipend og hus på en uke

Som om ikke det er nok: For noen uker siden ble det nye året allerede bestemt i stor grad. Jeg ble nemlig tildelt Sametingets 3-årige arbeidsstipend. Det betyr at jeg slipper å ta noe pause fra designet etter endt prosjektstøtte. En annen gledelig nyhet er også at min far har kjøpt en gammel skole like ved finske-grensa. Dermed slipper jeg å planlegge hvor Abanti fashionhus skal være. Samisk motehus forblir nok mest sannsynlig i Karasjok. 

Med sikret personlig øknomi i 3 år og egnede lokaler i fremtiden, er det innholdet som skal planlegges. Det som allerede er helt klart,  er at fashionhuset skal romme så mye mer enn bare Abanti. Et samarbeid med illustratør Maret Anne Sara har gitt mersmak. Å samarbeide gir enormt mye inspirasjon og energi. Abanti invitererer derfor til flere slike samarbeid. 

Takker dere enormt mye

Så er det bare vareopptelinga igjen, før jeg går inn i det nye  året. Det er bare å takke alle og enhver som har investert i Abanti design og dere som har vist interesse for samisk design. Det er dere som er grunnen til at jeg nu kan sette meg ned å planlegge et motehus. Det er dere som har sett potensialet i at også vi trenger moteklær inspirert av vår egen kultur. Jeg takker også dere fordi dere har vært og er sååå tålmodig med forsinkelser og feiling fra en helt fersk designer På grunn av dere starter jeg det nye året med et brak og håper dere vil like de kommende produktene. Forhåpentligvis er de her allerede i mars:)

 

 

Les mer...
23.11.2013

Siste Risku-produkter for denne gang

Bukser, skjørt, topper, gensere, luer, skjerf og straks bluser. Etter det er det hopp og stopp, ihvertfall for denne gang.

Aldri hadde jeg trodd at det skulle bli så enormt mange som likte Risku-klærne. Jeg er bare nødt til å takke alle dere som har handlet eller støttet opp om Abanti design. Jeg vil også takke Maret Anne Sara som har stått på med illustrasjons-bestillingene jeg har lagt inn. Takker også modellene Inga Mariel Maurstad og Line B. Varsi og fotograf Marvin Pope for utrolig fine bilder av Risku-kolleksjonen. Den største takken går nok til Sametinget, som øknomisk har støttet prosjektet med å teste ut interessen for samisk design.

 Akkurat det er veldig vemodig, fordi jeg er blitt så innmari glad i søljemotivene. Likevel innser jeg at akkurat den delen av eventyret bør komme til veis ende nu, ihvertfall for denne gang. Historier gjentar seg, har vi mange gang opplevd.. så hvem vet...Kanskje søljene vil dukke opp igjen etter en stund

 

Buksene ble utsolgt på et blunk. Det samme ble toppene. Nu er det kun et par få skjørt igjen. I kveld legger jeg ut luer, skjerf og gensere i fin merinoull. Om en to ukers tid er også silkeblusene klar for salg. Etter det er det over og ut med søljen-motivet. 

Det har vært knalltøfft å jobbe med produksjon. Mange detaljer, veldig mange detaljer må på plass før klærne er vel fremme i Sápmi. Det er materialer som skal bestilles, printes på, sendes til fabrikk, klær som skal tegnes til minste detalj, mål på tegninger må stemme til punkt og prikke. Deretter sys det opp prøver som sendes til godkjenning. Er det endringer, sys et nytt prøveplagg for godkjenning. Etter det kan produksjonen begynne. Jeg som aldri har gjort dette før, har virkelig fått stå på og selv om læringsprosessen har vært hard, har det vært kjempegøy. Etterhvert blir nok dette en rutine, regner jeg med;)

Selv med økonomisk støtte, er det også kjempe tøfft økonomisk. Dette er grunnen til at du til nu har fått kjøpt et og et plagg. Til nu har jeg ventet med å bestille nye klær til jeg har fått solgt såpass mye at jeg kan bestille mer. Med ullklærne gikk det heldigvis mye greiere. Et samarbeid med klesbutikken Silba i Karasjok, har gjort til at jeg kan bestille både luer, skjerf og gensere samtidig. 

Nu klarte jeg selvfølgelig å spore av. Det var riskuene jeg i bunn og grunn skrev om. Ja de får være historie for denne gang, men gled deg til februar/mars. Da kommer det flere strikka klær med nye motiver.

PS: Når risku-strikk legges ut for salg, vil det gå en uke til varene er i Karasjok. Jeg legger de ut allerede nu, for å sjekke interessen. Om nødvendig bestiller jeg mer.  

Les mer...
16.10.2013

ABANTI design starter nettbutikk

Hei alle dere:) Nu er jeg straks i gang med netthandel! 

Jeg har vært på en utrolig reise, en reise som har inneholdt både gode og dårlige dager. Det har vært morsomt, utfordrende, spennende, nervepirrende og til tider kjedelig og skuffende.

Printet er illustrert av Marit Anne Sara.

Likevel er jeg sikker på at reisen såvidt har begynt. Selv med utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo samt noen år med modning, er jeg utrolig fersk. Dette er mine første klær jeg produserer. Dette er første gang jeg skal selge klær på nett. Dette er første gang jeg kanskje vil møte noen som bruker klærne mine. Akkurat det er ganske så spennende og veldig skummelt.

 

 

Vet nemlig ikke hvor mange søvnløse netter jeg har bak meg. Tanken på at mitt design ikke slår an, kommer stadig tilbake. Tanken på at kvaliteten på klærne og printet skal være dårlig, har virkelig holdt meg våken. Jeg har testet ut stoffet ved å vaske og dampe det. Det gikk bra helt til buksene landet i Karasjok. Etter en dag oppdaget jeg at en søm måtte forsterkes, for å ikke rakne. Etter å ha forsterket buksene, oppdaget jeg at stoffet hadde en tendens til å nuppe seg ved kraftig og mye bruk. Jeg prøvde å tilbakekalle buksene, men det var umulig. Buksene ville kjøperne beholde. Derfor insisterte jeg å selge de for halv pris.

 

Min logo. Også den er illustrert av fantastisk flinke Marit Anne Sara.

Reisen har såvidt begynt og jeg vil feile, lære og etterhvert gjøre de riktige tingene. Jeg vil jobbe for at du skal få et produkt som holder kvalitet og jeg vil jobbe hardt for at mitt design skal være fengende. Jeg vil fortsette med å lete etter de beste materialene og de beste printerne. 

 

Og for de som lurer på hvorfor toppene og blusene ikke kan kjøpes på nett i dag, så er det rett og slett fordi det er en del organisering som må til for å få de ut på nett;) Og de er i ekte silke så den må du ta ekstra godt vare på.

Les mer...