Til kassen
Totalt: 0

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-

2013 var et godt år

 

Det er bare noen timer igjen av 2013. Jeg er godt fornøyd med året og gleder meg til nye utfordringer. Godt nytt år til alle dere

Jeg håper dere også har hatt en fantastisk god og fredfull jul. Det har jeg. Jeg sitter her i nattpysjen og har egentlig nettopp stått opp. Har snudd om på døgnet og nyter hvert øyeblikk. Jeg har juleferie, og tillater meg kun å gjøre de koselige tingene i Abanti, som det å skrive en blogg, levere litt pakker i posten og svare på mail fra mine fantastiske kunder. I dag er også dagen for vareopptelling..Dette som alt annet innen design og business, er helt nytt for meg. Jeg skal nok klare det og, for jeg har forberedt meg i flere dager på hvordan det skal gjøres riktig. 

 

 

Et spesielt år

Året 2013 er det året Abanti vil huske spesielt godt. Det er dette året ting virkelig begynte å skje. Sametinget hadde såpass tro på meg at de ga meg flere hundre tusen i prosjektstøtte for å få muligheten til å teste ut markedet. Er det marked for samisk design? Er det det folk vil ha? Resultatet av prosjektet vil gi et pekepinn på om det er livlaga for et samisk motehus.

Bukser, skjørt, bluser, topper, gensere, luer og skjerf er det jeg har produsert for å finne ut av markedet. Buksene som var først ute, gikk som varmt hvetebrød og ble utsolgt ganske raskt.  Når jeg starter vareopptellinga i kveld, kan jeg allerede da konstatere at prosjektet jeg snart avslutter blir vellykket. Det er grunnlag for et samisk motehus.

Stipend og hus på en uke

Som om ikke det er nok: For noen uker siden ble det nye året allerede bestemt i stor grad. Jeg ble nemlig tildelt Sametingets 3-årige arbeidsstipend. Det betyr at jeg slipper å ta noe pause fra designet etter endt prosjektstøtte. En annen gledelig nyhet er også at min far har kjøpt en gammel skole like ved finske-grensa. Dermed slipper jeg å planlegge hvor Abanti fashionhus skal være. Samisk motehus forblir nok mest sannsynlig i Karasjok. 

Med sikret personlig øknomi i 3 år og egnede lokaler i fremtiden, er det innholdet som skal planlegges. Det som allerede er helt klart,  er at fashionhuset skal romme så mye mer enn bare Abanti. Et samarbeid med illustratør Maret Anne Sara har gitt mersmak. Å samarbeide gir enormt mye inspirasjon og energi. Abanti invitererer derfor til flere slike samarbeid. 

Takker dere enormt mye

Så er det bare vareopptelinga igjen, før jeg går inn i det nye  året. Det er bare å takke alle og enhver som har investert i Abanti design og dere som har vist interesse for samisk design. Det er dere som er grunnen til at jeg nu kan sette meg ned å planlegge et motehus. Det er dere som har sett potensialet i at også vi trenger moteklær inspirert av vår egen kultur. Jeg takker også dere fordi dere har vært og er sååå tålmodig med forsinkelser og feiling fra en helt fersk designer På grunn av dere starter jeg det nye året med et brak og håper dere vil like de kommende produktene. Forhåpentligvis er de her allerede i mars:)

 

 

Kommentarer